Orthodontie en verzekering 2024

Wij adviseren dat u vooraf bij uw verzekering informeert of deze kosten vergoed worden. Een orthodontische behandeling wordt doorgaans vanuit de aanvullende verzekering vergoed, dus niet vanuit de basisverzekering. Het is zinvol om na te gaan wat voor soort manier van vergoeden uw verzekeraar hanteert. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Daarnaast is belangrijk te controleren wat de verzekeraar als startdatum hanteert: een eerste bezoek of het daadwerkelijk plaatsen van een beugel.

Let bij het afsluiten van een nieuwe verzekering of overstappen naar een nieuwe verzekering goed op: bij sommige verzekeraars geldt een wachttijd: dan moet u eerst een jaar of enkele jaren bij hen verzekerd zijn, voordat zij een beugelbehandeling vergoeden. Daarnaast is het soms niet mogelijk om tijdens een lopende behandeling een nieuwe verzekering af te sluiten.

Voor meer informatie over verzekeringsvoorwaarden per januari 2024: www.allesoverhetgebit.nl of www.vergelijkmondzorg.nl of bij de website van zorgwijzer: vergoeding tot 18 jaar en vergoeding vanaf 18 jaar.